2011

32. bryg 17. april 2011 (33 på BeerCalc)

Igen en Engelsk pale Ale

Denne gang et forsøg på at klone en øl.

Oplæget var Admirals Ale fra St. Austell navnet bliver Admiralens Klo(n)

Sparge stoppet ved 1022, prøver at gå lidt længere ned næste gang

BG 1048

OG 1060

FG 1015

 

Urten er således kogt ind og vægtfylden er altså steget med 25%

XX48 X 25%  = XX12 (48+12 = XX60)

 

Tappede 25 liter som ved humle kogningen endte med 18 liter.

Det svare til en reduktion på 28% af den oprindelige urtmængde

25 X 28% = 7 (25-7 = 18 liter)

 

Gærer på safale 04.

 

Der var godt nok gang i kogningen, 2x2000w betød at der endnu en gang røg en sikring.

En rigtig dejlig brygdag :-D


10. maj 2011

På flaske denne dag, karboneret med sukkerknald. 3 gram i 0,5 liter flaske.

FG 1015 giver en alkohol på 6 %, tror da at det bliver en fin øl.

 

33. bryg 8. maj 2011 (32 på BeerCalc)

Århhh en god brygdag, bryggede en winter stout, altså noget mørkt øl som skal gemmes til vinter, en opskrift jeg har fiflet mig til på BeerCalc.

Afprøvede min pid controller og det er nok den bedste køb til dato!

Mere om det senere.......

Stoppede denne gang med at sparge ved 1010 og det var vist lige tyndt nok.................... ca 25 liter inden humle kogning.

BG var på 1045 og en meget forsigtig kogning som sluttede med 20 liter til spanden.

Endte med OG på 1054 så det bliver da en øl på mere en 5 % og det er da OKAY!


På flaske den 2. juni 2011 (stukket om tidligere)

Tror at det bliver en fin øl.

FG var 1011 og det giver en alkohol på 5.7%.

Den er karboneret med 7 gram sukker pr. liter og så venter vi på at det bliver vinter.


12. juni 2011

Så er den sat i skabet, desvære ikke køleskabet!

 

34. bryg 22. maj 2011 Pilsner

Så bliv udstyret pakket sammen og der blev brygget hos Casper i Allerød.

En pilsner, med humle i den høje ende, men den holder sig inden for typen.

Der blev virkelig sparget i bund, 1006 eller der omkring.

Fik ikke noteret hvor meget urt der blev opsamlet, men mit gæt er 30 liter, Kogte 30 minutter inden humlen blev tilsat, humle kogte en time og vi tilsatte lidt vand i slutningen og samlede 22 liter op med en OG på 1054. Lige i øjet, faktisk 2 liter mere end vi regnede med og et udbytte på 82 %.

Vi havde en meget kraftig protein udfældning under kogningen, undersøger lige hvorfor, læs tråd her:

Casper har tilvirket et køleskab til gæringen samt styring af kulde og varme så vi kan gære ved konstant temperatur.


11. juni 2011

Stukket om, den ligger omkring 1011, ren i smagen men ikke så meget humle smag, men den tegner ok.


19. juni 2011

Casper prøver at sænke temperatuer i køleskabet for at øge bundfældningen, den skal på flaske på lørdag.


25. juni 2011

Så kom denne pilsner på flaske, FG målte vi til 1012, og med temperatur justering vil jeg antage at 1011 er udgangspunktet for alkoholprocenten som bliver 5,7 %. Det er altså en guldøl og ikke en pilsner :-)

Der karboneres ved stue temperatur.

 

35. bryg 2011 Stout (restbryg)

Så blev det til endnu en mørk øl, vi er i porter/stout typen og den blev rigtig mørk. Perfekt brygdag, ingen fejl, ingen sikringer der røg og rigtig meget øl, faktisk 22 liter med en OG på 1062, men jeg havde også tilsat 500 gram brun farin.

Stoppede spargning ved 1012/ 25 liter.

Samled herefter kavent og brugte ca 2.5 liter som tilsattes under kogningen.


21. juni 2011

Stukket om målt til 1022 hvilket er lidt højt, men hvis den ikke kommer længere ned så er der alligevel tale om en øl  på 5,3% og fin rest sødme.


26. juni 2011

NÅ så kom den på flaske, der var ingen aktivitet i spanden efter omstikning, så da jeg alligevel skulle brygge så kunne jeg udnytte ventetiden med at flaske.

Karboneret med 6 gram sukker pr.liter, 2 tyske ølkasser er fyldt, på nær én flaske, altså 39 flasker Stout som venter på at det bliver vinter.

5,3 % er da fint :-)