2012

Bryg 45

Brygget den 29. apri l2012

En basic stout.

OG 1049

FG 1020

Af en eller anden grund gærrede den ikke så langt ned, så alkoholen bliver kun på 3,8 %

Tror måske at det skyldes en gammel gær.

Øllen smager fint så pyt med den lave procent.

 


Bryg 46

Brygget den 5. juni 2012

Grundopskriften er min basic stout fra bryg (bryg 45)

Jeg ville afprøve en ny udmæsknings metode. Lidt lige som dekotionsmæskning, denne gang ville jeg tage urt fra, opvarme det til 80 grader og tilbage igen, dette gentages ind til urten har opnået en temperatur på 78 grader.

Nå det gik ikke som planlagt, der var stock mash og det tog bare for lang tid.

Tror at jeg forkaster denne metode.

Min basic stout (version 2) blev tilsat lidt Roasted rye, mere humle, stjerne anis og lidt neliker.

Tror at jeg vil kalde den en julebryg.

OG 1062 forventet alkohol 6%

Gæringen starde på rekord tid, 4 timer så var der godt gang i den :-)

►Stukket om den 12. juni 2012 OG 1026 hvilket er ret højt....

Smager heldigvis okay selv om det er for tidligt at give et endelig bud på denne øl.

Stjerne anis og neliker er ikke dominerende, heldigvis.

►På flaske 2. juli.

OG 1020 som giver en alkoholprocent på 5,6

Tappet på flasker med patentprop og en prøvesmagning tyder på at der overhovedet ikke er for meget krydderi i.


Bryg 47

Brygget den 11. juli 2012

Det blev en pilsner, 22 liter med en OG på 1054

Den skal nu være rigtig længe på gærspanden........


29 juli 2012

I dag hæves temperaturen til 20 grader.

Der var en voldsom aktivitet i gærspanden, men det skyldes vist frigørelse af kulsyrer når temperaturen hæves.


5. august 2012

Stukket om denne dag, SG målt til 1007 hvilket må formodes at være slut målet.

Den lander altså på 6,2 % hvilket er lige højt nok for en pilsner men what the f...

Nu sænkes temperaturen til 1 grad, det sker langsomt for at skåne mit køleskab.

Klokken 20 mandag den 6. august er temperaturen lige under 10 grader og falder........


26. august 2012

Mit køleskab klarede ikke helt sommervarmen, temperaturen har svinget mellem 4 og 8 grader.

I dag er øllen tappet, 19 1/2 l. flasker og 2 festfade, en gave i anledning af min 50 års fødselsdag.

Flaskerne er karboneret med 6 gram sukker pr. liter og festfadene med 4 gram sukker pr. liter.

FG er på 1006 som giver en alkohol på 6,4 %

Det er da meget godt for en "pilsner"


19. september 2012

Så er flasker og minikegs sat i skuret, når der bliver plads i køleskabet skal de på køl.


Bryg 48 den 1. september 2012 (Øllets dag)

Et restbryg med 3 forskellige pilsnermalte og rester af humle.

Mæsket ved 64 grader i 60 minutter.

Desværre havde jeg kun aromahumle. Tilsatte også lidt hele peberkorn og almindelig sukker for at hæve alkoholen.

Brewhouse effekitivitet var ikke så god, spildte flere liter under urtkogningen da jeg havde overspændt et varmelegme som blev utæt.

Kogte resten i en gærspand med 2 varmelegmer (dybkoger) Det gik fint.

På gærspanden er nu 25 liter.

Gær tilsat ved 22 grader og herefter er temperaturen sænket til 12-13 grader. Gæringe gik i gang efter 12 timer.

Gæren er en Saflager s-23

OG 1065


19. september 2012

Temperaturen hævet til 20 grader


7. oktober 2012

På flaske denne dag FG 1016

Alkohol 6,5%

 

Bryg 49 Belgisk Wit (koriander og tørret apelsinskal)

Brygget 30. november 2012

Mæsketemperatur 68 grader i 60 min.

OG 1060


Stukket om den 9. oktober 2012


Sat i skuret til nedkøling den 13 oktober 2012


På flaske den 21. oktober 2012

6 gram sukker og ind i køleskabet i skuret med en 60w pære og lidt temp. styring.

FG 1020 Alv 5,3%

Er altså lidt afventende.........håber at den bliver bedre en første smagsprøve.

 

Bryg 50

Irish Stout, en helt basic øl. Denne gang er det bryg No 50.

Brygget den 14. oktober 2012

Alt forløb efter planen, undtaget humle...en del af det var i "pillets" så det gav en del bundfald.

Mæsket ved 68 grader i en time....ca.

OG 1054

Effektivitet 75%

Forventet bitterhed og alkohol er lidt mere end typen foreskriver, men sådan kan jeg lide det :-)


Stukket om den 21. oktober 2012 SG 1014

Et lille nip giver anledning til at jeg kan glæde mig til den er helt klar :-)


Sat i skuret til nedkøling den 3. november 2012