51. bryg 1. marts2013 "Porter"
Forberedelse
Oprydning i malten gav mulighed for årets første bryg.
►Brygdag
Meget tid gik med oprydning, afvaskning og snak med naboen.
Trak rimelig meget urt ud og havde ikke rigtig styr på noget som helst.
25 liter urt sat til gæring med en OG på 1057. Dette var incl. brun farin, lidt hvid sukker og noget sirup med ingefær.
Omstikning 10. marts 2013
SG er på 1021.
Mæskede ret højt så det........4,8 % og den smager godt :-)
Sat på køl efter endt gæring
På flaske den 28. marts FG 1021
52. bryg 27. april 2013 IPA
Forberedelse
Havde en aftale med Kent som godt ville lære at brygge.
Brygdag
Det gik som planlagt men med et stort afkog. 30 liter reduceret til 22 liter med en OG på 1068
21. juni 2013
Efter omstikning og temmelig længe på køl kom den så på flaske
Tilsatte 7 gram sukker pr. liter og en lille smule tørgær.
FG 1025 giver en alkohol på 5,7 %
53. bryg 22. juni 2013 Brown Ale (All Grain kit fra Maltbazaren)
Perfekt brygdag :-)
Mæskede med 13,5 liter vand på 75 grader.
Opnået temperatur 68 grader.
Tømte af og udmæskede med 7 liter kogende vand under omrøring, opnået 75 grader.
Spargede med 12 vand.
Opsamlet 26 liter.
20 liter på gærspanden, gæring i gang efter 8 timer.
Ikke flere notater :-(
54, bryg juni/august 2013 Smoke in the Water Porter
Ingen notater :-(
55, bryg 5 oktober 2013 Brown Ale (Til Pia og Finns bryllup)
20 liter OG 1062
Stukket om den 20. oktober, ingen SG måling.
Flasket 16. november alkohol 6,4 %
56, bryg 5. oktober 2013 Brown Ale (Til Pia og Finns bryllup)
20 liter OG 1060
Stukket om den 20. oktober, ingen SG måling.
Flasket 16. november 2013 alkohol 6,5 %