Bryg nr. 61
Fredag den 2. januar bryggede jeg årets første bryg.
Det blev (igen) af diverse rester af malt, det blev sort og med rester af bitterhumle. Peppet lidt op med stjerneanis, nelikker og lidt hjemmedyrket chili.
Ingen notater, ingen opskrift........... og stukket om søndag den 11. januar SG 1015 og jeg tror at den holder sig der.
Ingen kraftig smag af humle og kryderier og den virker noget tør i det.
Nu skal den lige stå et par uger, og så på køl i det fri og senere på flaske.
Som vanligt lige omkring de 6 %
Ja vejret var godt sådan en dag i starten af januar.
25. januar 2015
På flaske og FG forblev 1015. Alkohol ca. 6%
Er drikke klar.
Bryg nr. 62
En velhumlet ale som kom på flaske
1. maj 2015 Alkohol 6,6%
Opbevares mørkt og ved stuetemperatur i ca 14 dage.
Gerne i en pose i tilfælde at overkarbonering.
Her efter på køl.
Bryg nr. 63
Brygget den 18. september 2015
Bryg nr. 64
Brygget den 17. september 2016
Barley Wine fra Maltbazaren samt lidt ekstrar humle og
brun farin da det havde stået temmelig længe i skuret.
Alc. 9%
Oktober bød så på det der med at vaske flasker osv.
Bryg 65
Brygget maj 2017
Noget IPA med Cascade og Falconers Flight
Ingen yderligerer oplysninger......
Bryg nr. 66
Brygget den 5. juni 2017
Brown Ale som gerne skulle blive "hustes øl" for fremtiden.
OG 1059 og 25 liter på spanden.
Ingen yderligerer oplysninger men som regel nær de 6%
Bryg 67
Brygget 1. oktober 2017
Sort og impulsivt. Bazarens Brown Ale med diverse rester af malt samt stjerneanis og niliker.
OG 1069
FG 1016
Alkohol på 7 % og så er der tilsat lidt rom
Bryg 68 2017
Brygget 19. oktober
Bazarens IPA X 2 og så kan der ikke være mere i gryden.
34 liter til gæring med en OG på 1064 FG 1022
Alc 5,6%
Bryg 69
Efteråret 2017
En Viva Weizen 5,6%
Bryg 70
2018
Wiva Weizen
Bryg 71
22. april 2019
De Lyse Nætter. Fransk landøl.
19 liter på spanden med en OG på 1075
Tappet den 5. maj 2019
Alc. 8,4 (FG 1012)
Bryg 72
26. april 2019
Smoke in the Water toppet med ekstra humle.
Dobelt portion. 12,6 kilo malt og 32 liter mæskevand og 29 liter sparge vand.
Tappet den 30. maj 2019
Alc.6,9 (FG 1025)
Bryg 73
28. december 2019
Keep It Simple Bock fra Maltbazaren X 2
12,5 kilo malt
34 liter mæskevand
30 liter spargevand
Kapasitet fuldt udnyttet :-)
39 liter til gæring med en SG på 1067
Boil var 1054, med kogning i frostvejr var der fuld skrue på gasblusset.
Har for første gang, nogen sinde, haft lidt bismag (infektion) i de 2 tidligerer bryg. Tænker at det skyldes min chiller. Derfor lod jeg denne gang urten stå, først i gryden og senere i gærspanden til afkøling natten over.
Har desuden investeret i en damprenser.
På flaske en gang i januar.
6,9% alkohol og smager rigtig godt!
Bryg 74
14. april 2020
Rudolf Red Ale fra Maltbazaren.
SG 1062 inden kogning
OG 1073(målet var 1070)
15 liter på gærspand.
6,8% alkohol
Oktober 2021
Bryg 75 "Pale to the Chief" fra Maltbazaren.
Tilsat mere humle så en IPA er vist en meget passende betegenelse for denne udgave som er på 5,4%
Oktober 2021
Bryg 76 #Smoke in the Water" fra Maltbazaren
5,6%