Skurbryggeriet

Håndbryg, en hobby du kan dele med dine venner

      

 

FORSIDEN     HÅNDBRYG     BRYGLOG     BRYGGERIET     OPSKRIFTER     SMAGTE ØL     ØLHUNDEN     PÅ LAGER     ØLSMAGNING     KONTAKT

 

 

 

Håndbrygforum

 

 

 

 

 

Hillerød Bryglaug

 

 

 

Her til venster er der link til gode, underlige eller sjove steder om øl.

Ølhunden glammer
Tekst: Poul Henningsen - Melodi: G.B. de Curtis

Når din hals er en hal' meter nedløbsrør,
og din tunge er som en galosche,
når din drøvel er stor som en briosche,
så'r det organet, der er løvet tør,
så'r det ølhunden, der glammer,
så'r det bajerens time, min ven,
så'r det derfra, det stammer,
hør nu gøer den og teer sig igen.
Stang den en bajer,
for' den ikke skal helt sygne hen,
mærk så, hvor den leger,
ja, nu logrer den fa'me me' halen.

 

Vegetarisk suppe med øl

 

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 porre
  • 3 tomater
  • ½ selleri
  • ½ kg kål
  • 1 blegselleri
  • 4-5 kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • Timian og rosmarin
  • Persille, oregano, basilikum
  • ½ dl rapsolie
  • 2 liter grøntsagsbouillon
  • 2 dl øl
  • 4 æg

Fremgangsmåde
Alle grøntsagerne - undtagen spinat - renses, skrælles og skæres i små stykker.

Rapsolie kommes i gryde og varmes let op. Tilsæt først hvidløg, timian og rosmarin og sauter let. Tilføj herefter grøntsagerne.

Når grøntsagerne er faldet lidt sammen, tilsættes øl og bouillon, og suppen simrer 20-25 minutter. Smag til med salt og peber.

Persille og andre krydderurter tilsættes i sidste øjeblik.

Pocher æggene i 2-3 minutter.

Server suppen med pocherede æg og groft brød.