Bryglog 26-30
►Forberedelse
Jeg har lavet en lager oversigt og er begyndt at planlægge mine bryg og det hjælper mig meget med hensyn til indkøb. Det forlyder at Maltbazaren måske flytter til Rødovre, det ville glæde mig meget.
26. bryg 8. maj 2010 "Tysk" Hvedeøl
Så blev det tid til en hvedeøl, som kan drikkes til sommer. igen var der lidt rod med min målinger og hveden drillede mig lidt.
Anvendte pilsnermalt (50%) i modsætning til MarisOttar som jeg plejer og selvfølgelig 50% hvede. Den bliver en anesle mere humlet end typen foreskriver, men ellers er der ikke tilsat andre smagsgivende ting. Bitterhumle er Hallentower og aromahumle er Bobek.
Gærer lystigt på safbrew wb-06 efter få timer. Forventet alkohol omkring pilsnerstyrke.
►18. maj 2010 Stukket om, meget fin farve ligner da en hvedeøl, dufter fint. ►23. maj 2010
På flaske. Fik skvulpet lidt for meget med den sidste rest i spanden så jeg måtte undlade at tappe de sidste 3 liter. Da jeg havde puttet karbonerings sukkere i spanden, betyder det at denne øl sikkert bliver rigeligt karboneret, omkring 9 gram sukker pr. liter. Smager ganske udemærket.
27. bryg 14. maj 2010 GIPA
►Forberedelse Jeg har "læst op" på processen og forskellen på batch- og flysparge.
Se tråden i Håndbrygforum her. Er da blevet en del klogere og opnåede en effekitivitet på 70% ►Brygdag Har brygget en Engelsk IPA og tilsatte en smule Black Malt da jeg altså har lidt svært ved at få en god farve på de lyse øl. OG landede på 1049 så det blev igen til en øl omkring pilsnerstyrke. Nogle tal der skal huskes:
4 kilo malt Indmæsket med 11 liter vand 78-80 grader.
Urt første, 7 liter Malten "beholdte" 4 liter. Udmæskede med 7 liter kogende vand, opnåede 78 grader. Eftergyede med 7,5 liter vand men det burde nok have været 8 liter. Opsamlet urt næsten 21 liter, til gæring næsten 18 liter.
Svindet ved en times kogning er 13-14 % Sukkerindholdet øges derved med ca. 17.5 % ►24. maj 2010
Stukket om og tilsat 20 gram Bobek humle (dry hop) G målt til 1009 så vi lander da på omkring 5,3 %
►16. juni 2010
På flaske denne dag FG 1008 alkohol på 5,4 %
28. bryg 16 juni 2010 Hvedeøl ►Brygdag Bryggede en hvedøl efter samme opskrift som bryg 26, med en anelse ændring i humleprofilen da jeg var løbet tør for Bobek.
Maltmængden var øget til 5,7 kilo, det er lidt i overkanten af hvad jeg har plads til men det gik. Da jeg skulle udmæske måtte jeg tappe urt af og koge det op. Ført tilbage øgede det temperaturen til de forventede 78 grader.
Anvendte batchspargning (3 batch) 13+10+11 liter
Tappet 27 liter 1043
Humlekogt til 22 liter 1050
Gærer på Safbrew WB -06
►25. juni 2010
Stukket om, dufter ganske godt.
►19. juli 2010
Så kom den på flaske FG 1008 hvilket giver en styrke på 5,6%

29. bryg 23. juli 2010 Julebryg
Jeg bryggede en variation af min julebryg fra 2009, bryg nr. 19. Denne gang med:
4 gram hele og tørrede koriander 2 gram stjerneanis frø 4 gram engelsk lakrids
500 gram brun farin for at kompenserer for en lidt lavt udbytte. OG på 1062 og den bobler lystigt på en S-04.
►4. august 2010
Stukket om denne dag.
►22. august 2010
Så kom den på flaske, bagerst i skuret fandt jeg en kasse med rene Brøckhouse flasker, dem med patentprop. Smadrede det ene af mine flydevægte, godt at der er et reserve.
FG 1011som giver en alkohol procent på 6,8.
30. bryg 5. august 2010
En Engelsk Pale Ale med Marris Otter og en lille smule chokolade malt for at give den lidt farve.
Humle er Northdown og den gærer på Safale S-04 som gerne skule give en styrke på 5,5 %
►14. august 2010 Stukket om, dejlig duft.
►14. september 2010 Så er den på flaske, sukker tilsat direkte i flasken.
Alkohol 5+ %
|