Skurbryggeriet

Håndbryg, en hobby du kan dele med dine venner

  

      

                 

FORSIDEN     HÅNDBRYG     BRYGLOG     BRYGGERIET     OPSKRIFTER     SMAGTE ØL     ØLHUNDEN     PÅ LAGER     ØLSMAGNING     KONTAKT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bryglog 41-45

 

►Bryg 41
Mæsket en time ved 68 grader

Kogte urten gevaldigt ind, der forsvandt 12 liter.
Bobek er erstattet med Celeia 5,1 %
Alt humle blev taget op 5 minutter efter endt kogning.

OG 1072
Stukket om den 28 november
sg 1022

►17. december 2011 kom den på flaske.
FG 1022, så den er ikke kommet længere ned.

Alkohol er på 6,6%

 

►Bryg 42 brygget lørdag den 3. december 2011
Samme opskrift som 41 dog er uten delt i en stærk og en tynd øl
13 liter med en OG på 1084

13 liter med en OG på 1040, der blev tilsat 500 gram brun farin og en del humle.

►17. december 2011

Stukket om denne dag.

Den stærke var på 1022

Den tynde var på 1012

De står nu og afslutter gæringen, måske de skal på flaske i juleferien.

► 21. januar 2012 kom disse 2 øl på flaske.

Den stærke var på 1020 = 8,5 %

Den tynde var på 1010 = 4 ,0 %
De er karboneret med 6 gram sukker pr. liter

 

 

►Bryg 43 og 44

I weekenden den 10. og 11. december 2011 var jeg inviteret til at brygge på Esrum Kloster, i forbindelse med deres julemarked.
Jeg havde fiflet lidt med en middelalder opskrift, en Engelsk brown ale.
Birthe Skands havde desværre íkke det jeg skulle bruge, klokken nærmede sig 17,30 fradag aften så jeg måtte improviserer lidt i maltrummet hos Skands.
Resultatet blev en svagt humlet porter.

Lørdag kørte jeg en sikker bryg, det vil sige meget groft malet. Reslutatet var 17 liter på gærspanden med en OG på 1065

Søndag kværnede jeg mere fint og var meget omhyggelig med spargningen og temperaturen.

Resultatet blev 22 liter med en OG på 1064.

Begge bryg kølede natten over og Safale S-04 blev tilsat.

Begge bryg skal blandes, der skal leges lidt med portvin eller rom og den skal lagres på et egetræsfad.
Håber at kunne serverer denne øl til næste års julemarked på Esrum Kloster.

►Søndag den 15.januar blev de stukket om.

Begge er målt til 1018.

Visuelt er det meget ens, ved gennemlysning virker søndagens bryg lidt mere mørk, men der er tale om 2 meget mørke (sorte) bryg.

Smag og duft er ret tæt på hinanden, men måske lørdagens bryg er lidt mere markant i både duft og smag, men generelt er de meget tæt på hinanden.

 

►Bryg 45
Blev brygget den 29. april.
En basic stout.
OG 1049
FG 1020
Af en eller anden grund gærrede den ikke så langt ned, så alkoholen bliver kun på 3,8 %

Tror måske at det skyldes en gammel gær.
Øllen smager fint så pyt med den lave procent.